Snart Snart SNARTSå lång tid är det kvar innan vi flyttar! Allt är packat, nu ska jag bara slänga det sista, damma av och dammsuga efter mig. (kommer behöva dammsuga igen dock när alla lådor är borta..)

Ni kanske förstår varför jag inte bloggat så mycket nu. Mitt liv har mest varit packat och jobbat och det känns inte så roligt att blogga då. Men förhoppningsvis när vi kommer igång med flytten så kanske jag kan skapa en riktig blogg med fin design och allt. 

Men nu ska min dator kopplas ifrån så jag kan damma av allt, sen blir det ta det lungt framför tvn när allt är klart och sen sova tidigt. jag jobbar natt och sen börjar vi tidigt imon. :) Så sov gott och ha det bra alla, det ska i allafall jag ha!

Det här visste ni nog inte om mig

Jag tror jag börjar bli sjuk, det känns som det. Men jag jobbar med mina favoritjobbarkompisar ikväll så jag ska kämpa på :) Tänkte ge er konstig info om mig, haha. 


1. Jag tror på aliens och sen jag såg en läskig film om aliens så är jag nu superrädd för dem. 

2. När jag va liten så blev jag retad av min kompis för jag hade grön/blåa strumpor på mig som jag fått av min mamma. Samma person retade mig med för jag hade cykelhjälm. 

3. Min absolut högsta önskan i livet just nu är att jag ska få ett heltidsjobb. (sorgligt va?)

4. Jag går jätte ofta på toaletten. När min pojkvän går en gång så kan jag gå typ fem - sex gånger. 

5. Jag hade tandställning i typ 7 år när jag va liten. Och än idag kan jag ibland känna att något saknas i min mun. 

6. Jag har så dålig hörsel på ena örat att jag blivit tillfrågad om jag vill ha hörapparat. Jag tackade då nej för jag märkte inte ens att jag hörde sämre. Förrän jag började på mitt nuvarande jobb, nu känner jag mig döv. 


/inte så intressant info, men ändå. 
 

Tankar angående Våldtäkt

Nej nu är jag lite trött på det här..

NEJ! De som blir våldtagna - det är inte deras fel. 
Men jag undrar, ni tjejer som klär er väldigt utmanande med nätstrumpbyxor, högklackat och klänningar nerdragna så mycket så nästan hela brösten syns, Ni springer inte omkring med era kreditkort öppet så alla ser? Ni gömmer korten i en plånbok i handväskan? Och när ni är ute och går om nätterna så kanske ni har reflex på er? Varför? 

Jo, för ni är rädda att någon ska stjäla erat kort och ni är rädda för att någon bil annars ska köra på er. Visst, det är inte säkert att det händer ändå, men ni tar ändå det säkra före det osäkra eller hur? 

Varför klär sig då tjejer utmanande? För att få männens uppmärksamhet? Männen behöver ju inte klä sig utmanande och de får ändå rätt bra med uppmärksamhet. Är inte din kropp lika mycket värd som din plånbok eller mobil? Den sekunden du går ut klädd som (ursäkta uttrycket), en hora. Den sekunden ÖKAR risken för våldtäkt. Läs noga, jag säger inte att du förtjänar det, jag säger bara att det är större procent att en våldtäktsman hoppar på en tjej som klär sig som (ursäkta uttrycket igen) en hora än en tjej som går omkring i t.ex stora regnkläder när hon är ute o går med hunden så hon har koppel i ena handen o bajspåse i andra. 

Nu överdriver jag för att få er att förstå. 
Anledningen till att ni gömmer mobilen o plånboken för ni är rädd för tjuvar, eller använder reflex för ni inte vill bli påkörda är för att ni ANPASSAR ER TILL SAMHÄLLET. Dagens samhälle är fullt av idioter (tyvärr.) Folk kör som idioter, folk stjäl, folk misshandlar varandra, även mördar och i detta fallet .. folk våldtar. 

Så varför anpassa sig till samhället när det gäller att akta sig för alla andra idioter men inte när det gäller våldtäktsmän?

Tips för att minska risken: 

1. Ha med dig ombyte om du är tvungen att gå ute ensam/sent. 
2. Se till att få skjuts hem <----- Jag brukar ta bilen
3. Ta med en bodyguard  <-----  Jag brukar ha med pojkvännen
4. Överfallslarm ( Det har jag!)
5. Klä dig snyggt utan att behöva visa för mycket hud ( det satsar jag på)
6. Gå inte ut alls. (tråkigt alternativ)
7. Använd dessa underkläder:

 

Tyvärr så ser samhället ut såhär idag. Och jag tycker att man egentligen ska kunna gå ut helt naken utan att man blir våldtagen, misshandlad eller liknande..... men tyvärr. 

men kom ihåg:
DET ÄR INTE OFFRETS FEL OM HAN/HON BLIR VÅLDTAGEN, men det finns bra alternativ att kunna minska risken för att det kan hända dig. 

/hoppas det finns fler som tycker som jag. 
Ta hand om er flickor! Ni är super värdefulla

Minnen genom tiderna

Några av de minnen jag minns mest i mitt liv.. 

1. När jag va liten flicka så fick jag ett stort paket av min mormor o morfar på en av mina födelsedagar. Jag öppnade en av kortsidorna och såg något som hade massa grått hår på huvudet. Gästerna på kalaset sa "Vad är det i paketet Madelene?" och det enda jag kunde komma på som hade grått hår va "MOFFA!". Alla skrattade då jag verkade helt överlycklig när jag sa det. 

2. När jag var 12år så åkte jag, mamma och min bror till Italien med buss för att titta när min bror spelade fotbollscup därnere. Påvägen hem så åkte även ett flickfotbollslag med som vi lämnade av i Göteborg innan vi skulle hem. Och när jag stod och tittade när alla flickor sprang fram och kramade sina pappor så va det som en kniv stack in i mig. Det var första gången jag någonsin upplevt sådan känsla och det var för jag saknade min pappa så oerhört. Jag hade aldrig varit ifrån honom så länge innan (1 vecka). Va jätte ledsen då. Haha aww =)

3. När jag började 7:an så blev jag kär vid absoluta ögonkastet. Va kär i 3år och han blev en av mina bästa kompisar. Han hade flickvän och fick inte veta förrän nu ganska nyligen att jag va kär i honom då. 

4. Jag konfirmerade mig. Och fick ett halsband av min gammelmormor som nyligen hade gått bort men hade gett halsbandet till min mamma så jag skulle få det, samt ett kort. 

5. i Januari när jag gick i 9:an så tog min klasskompis sitt liv. Jag satt brevid honom hans sista lektion och tyckte han verkade ovanligt glad, några timmar senare fick jag reda på att han va död. Jag var som en zombie i ett halvår efter det och minns knappt inget vad jag gjorde dem månaderna. 

6. När jag började gymnasiet fick jag min första kyss, haha. Av min klasskompis. Haha. Märkte att han tittade konstigt på mig när vi stod o pratade så jag blev blyg o tittade ner på hans fötter. När jag tittade upp så kysste han mig. 

7. En månad senare blev killen kär i min kompis hahah. Så vi blev aldrig ihop. Men jag träffade min första pojkvän då, så det va lungt. Men förhållandet tog slut nästan lika snabbt som det startade o jag blev för första gången sårad av en kille. 

8. Ett halvår började jag umgås med min nuvarande fästman. Och efter en hel sommar ihop så blev vi tillsammans. 

9. Jag tog Studenten!

10. Den 5 september 2012 tog jag mitt efterlängtade körkort

11. Den 9 November köpte jag min bil!

12. Den 1 Augusti 2013 firade jag och min pojkvän 4 år. 

13. ....och den 3 Augusti 2013 friade min pojkvän till mig och jag sa såklart JA :) 

14. Och nu, den 1 Oktober så flyttar vi ihop. //Detta är de minnen jag minns mest just nu. Önskar ni mer så kommer det mer annan dag. 

Stil

Jag har snart packat ner alla mina kläder!

5 kassar med kläder ska till någon second hand butik. Så det enda som återstår är ungefär 3 (ganska stora) kartonger med kläder. Då räknar jag inte med jackor o skor och så dock ... de tar ju upp massor av kartonger eftersom de tar lite mer plats. 

Så när jag flyttar kommer jag nästan behöva shoppa en helt ny garderob! :) Är så exalterad! Däremot känner jag mig ful nu eftersom jag packat ner de mesta av mina kläder så försöker jag hålla mig till endast jeans, ful tshirt och provar igenom alla mina strumpor för att se vilka som håller på att bli utslitna.. Så bild på mig får ni inte se förrän min garderob börjar bli normal igen ;) Men det gör inget, för jag jobbar så mycket nu ändå - Därav ganska tråkig uppdatering med. 

Jag har faktiskt aldrig varit riktigt förtjust i min klädsel, helt ärligt. Hela min uppväxt så var jag en "pojkflicka" (förutom när jag va jätteliten, då satte min mamma ofta på mig klänningar). Jag ärvde kläder av mina bröder eller så ärvde jag kläder av en grannflicka som också hade rätt pojkig smak. Min mamma köpte ibland kläder till mig med, men det var ofta för stora kläder för jag skulle ha något att "växa i". Eller så tyckte jag helt enkelt inte om det så jag använde inte det. 

Åren gick och jag köpte ibland kläder till mig själv, hatade dock att shoppa så det blev inte mycket. Men faktiskt så har jag kvar det mesta idag som jag köpt (har ungefär hela barndomen kvar i mitt rum), dock ligger nästan allt i påsarna som ska till second hand :) eller så gick de sönder direkt för jag använde det hela tiden. 

Det jag älskade mest var när jag fick ärva kläder av mina mostrar. De har grym smak och det va då jag började uppskatta tjejkläder och göra mig lite "fin". Men jag kände aldrig att jag riktigt hittade min stil. Sakta men säkert har jag blivit väldigt klädintresserad (T.o.m skointresserad?!?) och tycker det ska bli jätte kul att äntligen få hitta min egna stil efter ha slängt ut ungefär hela min barndom och kan nu börja om från schratch i min fästmans o min nya lägenhet. Känns så skönt att bli av med all skit som min mamma alltid sagt "men spara den, den kan nog va bra att ha".

nu blir det inget mer hamstrande. 

Nu har jag börjat älska tjejkläder. (min fästman har lite att göra med det dock) Men känner mig fin när jag har på mig klänningar eller när jag matchar kläder på ett fint sätt och han ger mig så mycket komplimanger då så jag älskar mer o mer att klä upp mig. Så haha, tro det eller ej. Men min nya garderob lär bli en tjejgarderob. "Det var på tiden."
 Ska äntligen hitta min egna stil. /Förlåt för långt inlägg, det var inte ens tänkt att bli det

Denna bloggen handlar om mig, Madelene och mitt liv som nybliven Sambo och nyförlovad. Ni kommer få läsa om allt från design till kläder och mattips. Hoppas ni finner mig tillräckligt intressant för att stanna!

Tema Nostalgi gjort av Mimmi Thorneus